Fordon


Våra bilar är VW Golf Bluemotion

BlueMotion Technologies – extra miljöanpassade modeller från Volkswagen

Volkswagen satsar stora resurser på att vidareutveckla modellprogrammet och få fram fler modeller med tydlig miljöanpassning utan att de gör avkall på att klara vardagens krav på utrymmen och bränsleekonomi. För att ännu tydligare profilera dessa modeller i modellprogrammet introducerar Volkswagen samlingsnamnet BlueMotion Technologies. Under detta samlas samtliga miljöanpassade tekniker såsom BlueMotion, EcoFuel, MultiFuel, TSI och DSG.

Låg bränsleförbrukning

Modeller som bär BlueMotion Technology logotypen och TDI-motor, har optimerats för lägre bränsleförbrukning och koldioxid genom ändrad utväxling på 3:e, 4:e och 5:e växeln. De har också ett sänkt chassi ca 15 mm jämfört med motsvarande standardmodell. Lättrullande däck och växlingsindikator är ytterligare detaljer som hjälper föraren att sänka bränsleförbrukningen.

BlueMotion, som alltså är en teknologi under BlueMotion technologies, är bilar försedda med TDI-motor och extra optimerade för låg bränsleförbrukning och låga koldioxidutsläpp. För att uppnå detta kan bilarna inte beställas med exakt motsvarande tillval som övriga bilar inom respektive modellserie. Dessutom har de försetts med karossdetaljer som minskar luftmotståndet ytterligare – och dessutom ger bilen en sportig profil. Polo BlueMotion har dessutom försetts med en speciellt utformad kylargrill för att minska luftmotståndet. Polo och Passat Variant BlueMotion har också en specifikt utformad takkantspoiler. BlueMotion-modellerna är dessutom försedd med start-stoppsystem och rekuperation.


Kontaktinformation
Häradsvägen 118
922 31 Vindeln

Tel: 073-810 23 93 sms gärna så återkommer jag vid tillfälle. (Då jag ofta är på körlektion.)
Mail:  info@vindeln-intensiv.se
Trafiskskolans Öppettider
Måndag – Fredag: 08:00 – 17:15
Lördag – Söndag: Stängt